Crna kronika ZLOPORABA POLOŽAJA I OVLASTI

Sudska zapisničarka sama tužila i presuđivala

Na Županijskome sudu u Karlovcu počelo je danas suđenje bivšoj sudskoj zapisničarki iz Gospića Vlatki Ljubobratović, koju se tereti za 21 kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti i za dvanaest kaznenih djela protiv vjerodostojnosti isprava krivotvorenjem

KARLOVAC - Osam točaka optužnice odnosi se na lažne presude u imovinskim sporovima u kojima su tužitelji, najčešće, a da glavna rasprava nije niti održana stekli pravo uknjižbe vlasništva nad nekretninama. Utvrđena protupravna imovinska korist u tim je točkama oko 341.552 kune, a u daljnjih šest točaka, koje se također odnose na slična kaznena djela za uknjižbu u zemljišne knjige, protupravna korist nije utvrđena.

Preostalih se sedam točaka optužbe odnosi na razne usluge sređivanja zemljišno-knjižnoga stanja za koje je, po izjavama svjedoka iz istrage, Vlatka Ljubobratović naplatila oko 36.500 kuna.

Vlatka Ljubobratović danas je rekla da se ne osjeća krivom, da nikad nijednu tužbu ni presudu nije pisala bez znanja svojega suca Zdenka Šubarića te da nikad nije potpisala nijednu tužbu ni presudu.

Danas je priznala da je sama sastavila dvije tužbe iako to nije posao sudske zapisničarke, i to za muža Isu Ljubobratovića i susjeda Mirka Gavrića.

Na pitanje zašto bi toliki svjedoci u istrazi govorili protiv nje, Ljubobratović je odgovorila da je s ispitivanja tijekom istrage sudac Šubarić "otišao kući s cigaretom u ustima i zatim utjecao na svjedoke", a ona je pritvorena.

Danas pozvanih troje svjedoka nije se odazvalo raspravi, a za sutra je predviđeno svjedočenje bivšega suca Šubarića. On je zajedno s Ljubobratović i bivšim zamjenikom općinskoga državnog odvjetništva u Gospiću Matom Mudrovčićem okrivljenik u odvojenome kaznenom postupku za slična kaznena djela koji se također vodi u Karlovcu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još