OVOZEMALJSKI ŽIVOT

Crkve i župni uredi sve češće mete provalnika

30.11.2010 u 17:10

Bionic
Reading

Uz kladionice, mjenjačnice, banke i druge novčarske institucije, na meti provalnika sve su češće župni uredi i crkve

Podsjetimo, početkom rujna dva su tinejdžera u dva dana čak tri puta provalila u isti Župni ured u okolici S. Broda, te su župniku ukrali oko 10 tisuća kuna, eure i švicarske franke. U nedjelju i ponedjeljak na sličnom su (ne)djelu uhićena još dva provalnika, 22-godišnjak koji je pokušavao provaliti u crkvu u Slavonskom Brodu te 20-godišnjak koji je opljačkao župni ured iz kojeg je odnio 1800 kn, 500 eura i mobitele.

Oko 2.30 sati iza ponoći 22-godišnji je mladić metalnom polugom pokušavao provaliti vrata crkve Gospe brze pomoći u ulici Petra Krešimira IV. Baš kada je bio usred posla naišla je policijska ophodnja koja mu je pomrsila račune. Policajci su odmah uhitili pljačkaša koji im je već od ranije poznat te je jučer dovršeno i kriminalističko istraživanje.

Utvrđeno je da 22-godišnjak potpisuje još dvije krađe krađe na području Slavonskog Broda. Naime, on je 4. studenoga ove godine iz dvorišta crkve Svetog duha u Ulici Eugena Kumičića podesnim ključem otključao lokot te je ukrao bicikl, koji je potom odvezao i prodao 25-godišnjaku iz susjednog Bosanskog Broda. Već sljedećeg dana kradljivac je krenuo u novi pohod te je ispred gimnazije Matija Mesić ukrao još jedan bicikl.

U nedjelju je u okolici Slavonskog Broda opljačkan i župni ured. U nezaključan ured u mjestu Kruševica ušetao je 20-godišnjak s područja Osijeka koji je potom iz nezaključanog sefa ukrao 500 eura i 1500 kuna, a zatim je iz nezaključane ladice radnog stola uzeo još 300 kuna sitnog novca i dva mobitela marke Nokia i Sony. Policija je ubrzo ušla u trag kradljivcu koji im je od prije dobro poznat. Kod njega su pronađeni ukradeni predmeti koji su vraćeni župniku, ali i čitav niz drugih predmeta sumnjivog porijekla te se nastavlja daljnje kriminalističko istraživanje.