Crna kronika 'SHVATILI' DA JE MRTAV

Konstruktor: sud će obustaviti kazneni postupak protiv pokojnika

Općinski sud u Splitu obustavit će kazneni postupak protiv Nedjeljka Ževrnje, protiv kojega je državno odvjetništvo zajedno s još četvoricom optuženika podignulo optužnicu zbog kaznenog djela zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju u vezi s privatizacijom ‘Konstruktora’, budući da je optuženik mrtav

Da je postupak obustavljen, za Hinu je potvrdila glasnogovornica splitskoga državnog odvjetništva Rene Laura.

‘Sud nitko nije obavijestio da je optuženik umro, a trebao je barem njegov odvjetnik koji ga je zastupao u istražnim radnjama. Sud zakonski ne može bez izvoda iz matice umrlih nekoga voditi kao pokojnoga te ćemo zato po službenoj dužnosti zatražiti taj dokument i onda obustaviti postupak’, rekla je Rene Laura.

Nedjeljko Ževrnja, protiv kojega je državno odvjetništvo zajedno s ravnateljem Porezne uprave Ivicom Mladineom i direktorom splitskoga ‘Konstruktor-inženjeringa’ Željkom Žderićem te još dvije osobe u petak podignulo optužnicu mrtav je, kako navode neki mediji, već pet godina.

Optužnica je protiv Žderića, Mladinea i Ževrnje te Berislava Basića i Josipa Kuzmanića kao članova upravnog odbora podignuta krajem prošlog tjedna nakon šestogodišnje istrage.

Po optužnici, petorica se terete da su od travnja 1992. do kraja 1996. zloupotrijebili položaj i ovlasti u gospodarskom poslovanju u vezi s privatizacijom ‘Konstruktora’. Svojim su radnjama, kako se navodi, pribavili više od dva milijuna kuna i tako oštetili Hrvatski fond za privatizaciju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još