DILALI U MAKARSKOJ

Dileri iz BiH dobili po pet godina zatvora

16.02.2009 u 21:16

Bionic
Reading

Zoran Tolj (48) i Fahrudin Kuka (40), obojica državljani BiH, osuđeni su na Županijskom sudu u Splitu na po pet godina zatvora zbog udružene preprodaje 500 grama heroina

USKOK-ova optužnica ih je teretila da su u periodu od kolovoza do 15. listopada 2008. godine u tri navrata iz BiH prebacivali heroin na makarsko područje, gdje su ga prodavali.

Policija ih je uhvatila 15. listopada prošle godine u Podgori u Kukinom automobilu Renault 5 u kojem se kao suvozač nalazio Tolj. Pretragom automobila u felgi stražnjeg kotača pronađeno im je 500 grama heroina.

Kuka je u istrazi sve priznao i rekao da su već u dva navrata, prije nego što su ih uhvatili treći put, prebacivali heroin koji su nabavljali u Sarajevu na makarsko područje.

Tijekom suđenja povukao je svoje priznanje dano u istrazi i rekao da je on sam preprodavao heroin, pokušavajući tako iz cijelog posla izvući svog prijatelja Tolja koji je od početka negirao djelo, piše Slobodna Dalmacija.

Sudsko vijeće je ipak kao vjerodostojan uzelo Kukin iskaz tijekom istrage i i obojicu osudilo na zatvorske kazne. Sud im je produžio pritvor i svakome oduzeo po 400 eura koje je policija od njih zaplijenila prilikom uhićenja, uz obrazloženje da su taj novac zaradili preprodajom. Dužni su još platiti svaki po 2.300 kuna sudskih troškova.