NA RIJEČKOM PODRUČJU

Ponovo uhićen 42-godišnji lopov iz BiH

26.11.2010 u 16:29

Bionic
Reading

Četrdesetdvogodišnji državljanin BiH uhićen je zbog više razbojničkih krađa i zlouporabe opojnih droga te će danas biti priveden u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci

On je 22. studenog u prijepodnevnim satima, u Istarskoj ulici u Rijeci provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 64-godišnjaka iz Rijeke. Prilikom provale zatekla ga je kćerka vlasnika i njezin prijatelj, 27-godišnji Riječanin, kojeg je metalnom polugom udario po glavi, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu. Iz kuće je ukrao novac, videokameru te druge predmete. Šteta je procijenjena na 23 tisuće kuna. Dio ukradenih predmeta pronađen je i vraćen vlasniku.

Zadarski policajci zatekli su ga na području Posedarja. Utvrđeno je da se potražuje radi osnovane sumnje na počinjenje više kaznenih djela. Također je utvrđeno da na području Hrvatske boravi ilegalno budući mu je pravomoćnom presudom Županijskog suda u Rijeci izrečena sigurnosna mjera protjerivanja s teritorija RH u trajanju od deset godina. U Policijsku upravu primorsko-goransku doveden je jučer na kriminalističko istraživanje.

U neovlaštenom posjedu kod njega je pronađeno 49 komada tableta Helex.