KLINCI U AKCIJI

Obijali kioske i krali slatkiše, igračke, mobitele...

24.11.2010 u 12:48

Bionic
Reading

Do igračaka i slatkiša, ali i mobitela te cigareta i alkoholnih pića, provalama u kioske na varaždinskom području dolazila je skupina mladih provalnika u kojoj je najmlađem tek 11, a najstarijem 17 godina

U sklopu potrage za provalnicima u kiosk iNovine u Meštrovićevoj ulici u Varaždinu policijski službenici varaždinske policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika u dobi od 14 godina, dvojicom u dobi od 15 godina, maloljetnicima starima 16 i 17 godina te dvoje 12-godišnje djece.

'Utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da su 30. srpnja ove godine oko 0.30 sati provalili u kiosk i otuđili veću količinu raznih vrsta cigareta, duhan, slatkiše, igračke i mobitele, počinivši time materijalnu štetu od oko 10.000 kuna', izvijestili su iz PU varaždinske.

Uz to, kako osnovano sumnja policija, trojica od navedenih maloljetnika, četrnaestogodišnjak, petnaestogodišnjak i šesnaestogodišnjak te jedno 12-godišnje dijete, zajedno su jedanaestogodišnjim djetetom tijekom noći s 15. na 16. studenoga prošle godine provalili u kiosk Tisak u Ludbreškoj ulici u Varaždinu te otuđili cigarete, duhan, sokove i alkoholna pića, mobitele i drugu robu, počinivši tako materijalnu štetu od oko 22.000 kuna.

Protiv maloljetnika podnijet će se kaznena prijava za počinjena kaznena djela teške krađe, i to zamjeniku Općinskog državnog odvjetnika za mladež.