Crna kronika KORNATSKA TRAGEDIJA

U Zadru počelo suđenje Draženu Slavici

Čitanjem optužnice danas je na Županijskom sudu u Zadru počelo suđenje bivšem zapovjedniku Javne vatrogasne postrojbe Šibensko-kninske županije Draženu Slavici, optuženom za propuste u organizaciji gašenja požara na Kornatima 30. kolovoza 2007. kada je poginulo 12 vatrogasaca

Nakon što je županijski državni odvjetnik iz Šibenika Zvonko Ivić pročitao optužnicu, Slavica je rekao da se, uz dužno poštovanje prema pokojnim kolegama, ne osjeća krivim.

Državno odvjetništvo Slavicu tereti za kazneno djelo protiv opće sigurnosti, jer je na otok Kornat poslao dvojicu maloljetnika, civilnoga ročnika te vatrogasce koji nisu završili obuku helikopterskoga desantiranja. Osim toga, na teret mu se stavlja i kašnjenje akcije spašavanja unesrećenih.

Optužnica je napisana na više od 60 stranica, a sudski spis sadržava oko šest tisuća stranica. Svjedočit će 110 svjedoka, očekuje se i više vještačenja, pa bi suđenje moglo trajati mjesecima.

Sljedeća rasprava dogovorena je za 18. siječnja, kada će biti ispitan svjedok, ujedno i oštećenik Josip Klarić te svjedoci Zoran Blačić i Volimir Milošević.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još