MAFALANIJEVO SVJEDOČENJE

'Robert Matanić laže kao pas'

16.02.2009 u 10:58

Bionic
Reading

Luka Matanić i Amir Mafalani pod jakim mjerama sigurnosti, uz maskirane specijalce s dugim cijevima, dopraćeni su jutros na Općinski kazneni sud gdje su svjedočili u postupku protiv okrivljenog Žaka Velimira zbog sumnje da je Robertu Mataniću dao automobil koji su ubojice pratile Ivu Pukanića

Trebao sam se naći sa Žakom na dan kada je Ivana Hodak ubijena, ali nisam jer me bolio zub pa sam išao kod zubara, za što imam potvrdu. Robert Matanić laže kao pas. Znam ga osam godina i poznajem mu i obitelj. Optuživao me da sam ubio Ivanu Hodak te da sam Pukanićevim ubojicama iznajmio stan. Policiji je dao imena dvojice naručitelja Pukanićeva ubojstva. Prvo je rekao da je jedan, a onda drugi. Neka se sam sa sobom dogovori što ustvari želi reći. Iznio je niz besmislica i laži na moj račun', između ostalog rekao je u svome svjedočenju Mafalani, piše Jutarnji list.

Mafalani je rekao je da se sa Žakom upoznao u rujnu kod automehaničara kod kojeg je s Robertom Matanićem doveo svoj oštećeni mercedes. Pao je dogovor da preko Žakove tvrtke srede kupnju BMW-a 5 za Matanića s manjim učešćem. Dan poslije našli su se u pizzeriji Baschiera kako bi vidjeli koja im je dokumentacija za to potrebna. Pridružio im se i Robert Matanić koji se spremao na poslovni put u Crnu Goru. Došao je u unajmljenom Golfu V koji je, tvrdi Mafalani, on sam išao preparkirati zbog gužve ispred pizzerije. Učinio je to, dodao je, iz znatiželje.

'S obzirom na to da je na kraju učešće trebalo biti 30 posto, Robert je odustao od kupnje preko Žakove tvrtke. Robert se iz Crne Gore vratio pet dana prije ubojstva Ivane Hodak. Ne znam jesu li Žak i Matanić kontaktirali mimo mene', rekao je Mafalani.

Početkom ožujka zbog proturječnih iskaza u postupku protiv okrivljenog Žaka Velimira suočit će se i braća Luka i Robert Matanić. 'Ne poznajem Velimira Žaka, nikad ga nisam vidio niti surađivao s njim. Nisam znao da ga moj brat Robert poznaje niti sam ikad vidio Opel Corsu. Nisam bio u Baschieri, niti sam Mafalanija vidio u Corsi', rekao je Luka Matanić na jučerašnjem ročištu. Robert Matanić u svom iskazu s ročišta 2. veljače naveo je da je njegov brat Luka bio s njim kada im je Žak predao Corsu. Luka je to zanijekao, rekavši da nikad nije vidio Velimira Žaka. Zbog toga će se braća oči u oči susresti na novom ročištu početkom ožujka.