PIJANI BOMBAŠ

Sam napravio ručnu bombu, napio se i aktivirao je

22.11.2010 u 14:21

Bionic
Reading

Jaka eksplozija uzdrmala je u petak navečer mještane Cernika. Na makadamski put, nedaleko od mjesne crkve, 29-godišnji je mladić, kojemu je u krvi izmjereno čak 3,20 promila alkohola, bacio improviziranu ručnu bombu, koju je sam izradio

Kako doznajemo, bombaš je po principu uradi sam 'umiješao' eksplozivnu smjesu, koju je potom stavio u improvizirano kućište. Bomba iz kućne radinosti svojim je izgledom, ali i razornom moći, bila vrlo slična pravoj ručnoj bombi.


Nakon što se u petak 'propisno' napio, 29-godišnji je bombaš oko 22 sata, ničim izazvan, dohvatio svoju bombu, te ju je bacio na odvojku makadamskog puta, nedaleko od crkve u Cerniku. U to vrijeme na tom mjestu nije bilo prolaznika, a prve su kuće od mjesta eksplozije dovoljno daleko, tako da na sreću nije bilo ozlijeđenih.

Pukim slučajem i pijani je bombaš, pri svom nimalo bezopasnom eksperimentu, prošao bez ozljeda. Nakon što je aktivirao bombu, oteturao je kući, gdje ga je ubrzo pronašla policija. Alkotestiranjem mu je izmjerena koncentracija alkohola u krvi od čak 3,20 promila. Uhićen je radi provođenja kriminalističkog istraživanja te zadržan u službenim prostorijama na otrježnjenju.

U subotu su policijski službenici temeljem sudskog naloga pretražili i dom i druge prostorije 29-godišnjaka, no druge eksplozivne 'rukotvorine' tom prilikom nisu pronađene. Bombaš je zaradio kaznenu prijavu, zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, zbog čega mu prijeti kazna od tri mjeseca do tri godine zatvora.