UHIĆENO 11 OSOBA

Policija razbila dilerski lanac

21.11.2010 u 14:54

Bionic
Reading

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave zagrebačke dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad 11 hrvatskih državljana, u dobi od 23 do 48 godina, tijekom kojeg je zaplijenjeno ukupno 406 grama kokaina, 8,5 grama heroina te manja količina hašiša i marihuane te punila manitol, izvijestila je danas zagrebačka PU

Kriminalističko istraživanje je provedeno u suradnji s policijskim upravama primorsko-goranskom i zadarskom i uz koordinaciju PNUSKOK-a i Ravnateljstva policije.

Utvrđeno je da je 48-godišnji osumnjičenik, nastanjen u zagrebačkom naselju Vrapče, nabavljao veću količinu kokaina. Preko ostalih osam osumnjičenika plasirao ga je na zagrebačkom i zadarskom te na području Primorsko-goranske županije. Jedna od osoba (23) se sumnjiči za preprodaju marihuane na području Zaprešića, dok je jedna osoba osumnjičena za preprodaju heroina.

Policijski službenici u pretragama stanova i vozila zaplijenili su pištolj marke Walther, 240 komada streljiva raznog kalibra, četiri digitalne vage, te iznos od 60.600 kuna i 1850 eura za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.

Tri osumnjičenika su uz kaznenu prijavu jučer privedena istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu, četiri se od ranije nalaze u pritvoru, tri osumnjičenika su puštena da se brane sa slobode, dok se jedna osoba nalazi u bijegu, izvijestila je PU zagrebačka.