NATRAG NA BILICE

Splićanin izašao iz zatvora, pa opet zlostavljao obitelj

20.11.2010 u 12:04

Bionic
Reading

Nakon što je izašao iz zatvora u kojem je bio 15 dana zbog zlostavljanja izvanbračne supruge i djece, policija je kod Marijana B. (52) sa šireg područja Splita pronašla oružje koje je neovlašteno posjedovao. Smješten je u zatvor 4. studenog, nakon što je vidno pijan vikao na 36-godišnju suprugu

Prigovarao joj je zbog trošenja novca te tjerao nju i djecu od 18, 15 i pet godina da napuste stan, piše Dalmacijanews. U policiji je odbio alkotest, a prekršajna sutkinja ga je nakon saslušanja kaznila zatvorskom kaznom u trajanju od 45 dana s mjerom zadržavanja od 15 dana.

U petak je izašao iz zatvora, a policija je imala dojavu da u kući ima vatreno oružje pa je izvršena pretraga. Marijan je dobrovoljno predao jedno streljivo kalibra 7,9 milimetara, deset streljiva kalibra 7,62 milimetra i upaljač za ručnu bombu. Pretragom mu je nađeno još jedno streljivo i dio eksplozivne naprave.

Zbog maltretiranja supruge i djece Marijan je na policiji završio i u ožujku 2008. godine. Tada je došao kući pijan, a podivljao je zbog posluženog jela. Nije mu se svidjelo što je supruga skuhala pa je bacio plastičnu posudu s hranom, a nju je udario šakom u glavu.

Kada je pala na pod, uhvatio ju je za kosu i odvukao u dnevni boravak, bacio je na kauč, legao na nju i izudarao je šakama. Tučnjavu su čula djeca te je kći pokušala zaustaviti nasilnog oca. Tada je uhićen i priveden sucu koji ga je pustio na slobodu.