RIJEKA

Uhvaćeni provalnici u kioske, trgovine i kuću

19.11.2010 u 14:35

Bionic
Reading

Riječki i malološinjski policajci uhitili su petoricu mladića osumnjičenih za kaznena djela teških krađa provaljivanjem, počinjena u proteklih 25 dana

Nad njima je u tijeku kriminalističko istraživanje, a dosad je utvrđeno da su 16. studenoga dvojica Lošinjana, starosti 18 i 19 godina, provalili u obiteljsku kuću u Malom Lošinju iz koje su ukrali metalnu kasu u kojoj se nalazio veći novčani iznos i zlatni nakit. Šteta se cijeni na oko 60.000 kuna. Dio novca mladići su potrošili, no dio je, zajedno s nakitom, kod njih pronađen i vraćen 39-godišnjoj vlasnici.

U Pulskoj ulici u Rijeci, 18. studenoga oko četiri sata, zatečen je 19-godišnji Riječanin tijekom provale u ugostiteljski objekt iz kojeg je 19-godišnjoj vlasnici otuđio 750 kuna. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem uz ovog mladića obuhvaćeni su još i njegov vršnjak iz Rijeke te 26-godišnjak s područja Jelenja.

Utvrđeno je da je trojac od 23. listopada počinio još četiri krađe teške ukupno 59.510 kuna. Iz kioska u Ulici Mate Balote i Istarskoj ulici u Rijeci otuđili su cigarete, iz trgovine na području Viškova suhomesnate proizvode i prijenosno računalo, a iz trgovine u Ulici Fiorella la Guardia u Rijeci više parfema.

Jedan od njih je ukradene cigarete prodavao 22-godišnjaku s područja Kastva, koji će zbog kaznenog djela prikrivanja, uz ovu trojicu i dvojicu iz Lošinja, po završetku istrage biti prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.