NA GRANICI U GORNJEM BRGATU

Pao s pet kila trave u jutenoj veći

15.11.2010 u 16:57

Bionic
Reading

Sinoć oko 19 sati, u mjestu Gornji Brgat u Župi dubrovačkoj, policijski službenici zatekli su 30-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine koji je nezakonito prešao državnu granicu iz smjera Ivanice (BiH). Državljanin Bosne i Hercegovine nosio je jutenu vreću unutar koje se nalazilo pet paketa s ukupno pet kilograma i 228 grama marihuane

Zbog počinjenih kaznenih djela zlouporabe opojnih droga 30-godišnji državljanin BiH danas je, uz kaznenu prijavu, doveden u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku.

Uhićenje je rezultat provođenja višednevnog nadzora državne granice na području PU dubrovačko-neretvanske u cilju suzbijanja i otkrivanja svih oblika prekograničnog kriminala te posebno borbe protiv nezakonitih migracija koju provode policijski službenici Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice Uprave za granicu Ravnateljstva policije u suradnji s PU dubrovačko-neretvanskom.

U sklopu poslova zaštite državne granice na području Policijske postaje Gruda u posljednjih 15-ak dana u ilegalnom prelasku zatečeno je ukupno 15 stranih državljana, većinom državljana Albanije. Oni su svi prekršajno procesuirani i prisilno udaljeni iz RH. Također je utvrđeno da je krajnje odredište svih ilegalnih migranata neka od zemalja EU-a.