Crna kronika PAO U SUMNJIVO MINSKO PODRUČJE

Spašen paraglajder kraj Udbine

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) kasno poslijepodne spasili su paraglajdera (M.Š.) koji je pao na minski sumnjivo područje na području Bilopolja kraj Udbine

Dojava o padu paraglajdera u HGSS je stigla oko 15 sati. Letač je pao u šumu te mu je krilo ostalo zakvačeno za stablo, no nije zadobio ozljede.

Budući da je pao na minski sumnjivo područje nakon konzultacije s Hrvatskim centrom za razminiravanje (HCR) odlučeno je da ga se izvuče iz zraka.

Posredovanjem Centra 112 HGSS je zatražio uključivanje helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ). S obzirom da je dan bio na izmaku počela je 'utrka s vremenom kako bi se prije mraka stiglo doletjeti do Udbinem, locirati paraglajdera i nakon toga ga izvući na sigurno', ističe pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić.

Ekipa letača spašavatelja HGSS-a iz Splita i posada HRZ-a u žurnoj akciji tek pred nadolazećim mrakom, usapjela je locirati i izvući paraglajdera s vrlo teškog terena.

Inače na tom se području Like danas okupilo više od 50 letača koji su koristili povoljno vrijeme i vjetar za svoje zračne aktivnosti. Paraglajdera M.Š. vjetar je vjerojatno odnio u pogrešnom smjeru, no srećom sve je završilo bez posljedica, navode u HGSS-u.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još