HRVATSKO-SLOVENSKA GRANICA

Iranac, Albanac i 7 Hrvata prošvercali 61 migranta

13.02.2009 u 19:50

Bionic
Reading

Protiv devet osoba, uhićenih u akciji 'Bohem', USKOK je danas podigao optužnicu zbog sumnje da su u manje od tri mjeseca lani preko hrvatsko-slovenske granice ilegalno prebacili najmanje 61 ilegalnog migranta iz istočnih zemalja i za to od svakoga uzeli 2000 eura

ZAGREB - Prvooptuženi je 31-godišnji Iranac koji je neprijavljeno živio u Hrvatskoj (Jafar Zeinali), a uz njega se za protuzakonito prebacivanje osoba preko državne granice još terete 42-godišnji državljanin Albanije te sedmorica hrvatskih državljana.

Prvooptuženi i još četvorica optužnicu su dočekali u pritvoru i USKOK od zagrebačkog Županijskog suda traži da tamo i ostanu.

Skupinu se tereti da se lani organizirala kako bi ilegalno preko Hrvatske u sloveniju i Italiju prebacivala strance iz istočnih zemalja koji su im za to plaćali po 2000 eura. Prema tvrdnjama USKOK-a, od travnja do sredine lipnja prošle godine u 18 navrata su prebacili namanje 61 migranta.

Trojica iz skupine bili su zaduženi za smještaj ilegalaca na više lokacija u Zagrebu, a ostali su bili vodiči ili vozači koji su strance prevozili do hrvatsko-slovenske granice radi daljnjeg prebacivanja. Ilegalni migranti su granicu prelazili pješice.