Crna kronika STARA GRADIŠKA

Uhićena i osuđena za šverc 4.510 kutija cigareta

Policajci i carinici jutros su na graničnom prijelazu Stara Gradiška osujetili plan 46 godišnje švercerice iz BIH koja je u svom Passatu u Hrvatsku pokušala unijeti čak 4.510 kutija cigareta

Vozačica iz Bosne i Hercegovine cigarete je utovarila u prtljažnik automobila. Kada su prilikom vršenja granične kontrole njezin Passat na granici zaustavili policajci i carinici, rekla im je da prtljažnik zbog kvara ne može otvoriti.

Sumnja da je upravo u prtljažniku teret koji 46-godišnjakinja pokušava prošvercati preko granice, ubrzo se pokazala opravdanom. Nakon što su ga otvorili, pregledom prtljažnog prostora automobila bosansko-hercegovački registracija, kojim je upravljala 46-godišnjakinja, carinici su pronašli 4.510 kutija raznih vrsta cigareta.

Carinici su na licu mjesta, uz potvrdu, oduzeli cigarete, a protiv švercerice su podnijeli kaznenu prijavu zbog izbjegavanje carinskog nadzora. Budući da je riječ o stranoj državljanki, skraćeni kazneni postupak je proveden danas u popodnevnim satima.

Na Općinskom sudu Nova Gradiška 46-godišnjakinji je izrečena kazna zatvora od osam mjeseci, koja je zamijenjena uvjetom kaznom u trajanju od dvije godine. Policija je protiv nje provela upravni postupak u kojem joj je izrekla mjeru protjerivanja iz Republike Hrvatske sa zabranom ulaska od jedne godine te zapovijed o napuštanju Hrvatske u roku od 24 sata.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još