VARAŽDINSKI USKOK

Dvojica ginekologa na slobodi, prijavljena i liječnica

09.11.2010 u 12:34

Bionic
Reading

Iz pritvora varaždinskog suda pušteni su Neven Hećimović i Cvjetko Čandrlić, ginekolozi iz Koprivnice i Bjelovara koji su uhićeni zajedno s varaždinskim kolegama u sklopu operativne akcije Ordinacija te su optuženi za ukupno stotinjak kaznenih djela zlouporabe položaja, odnosno poticanja na njih

Dvojica ginekologa puštena su da se brane sa slobode jer su u ponedjeljak, drugog dana suđenja, saslušani svjedoci na koje bi mogli utjecati, čime je nestao razlog njihovog pritvaranja. Sukladno tome, i ostali pritvoreni ginekolozi bit će pušteni da se brane sa slobode nakon ispitivanja preostalih svjedoka, a to bi moglo biti već ovog ili najkasnije tijekom idućeg tjedna, ovisno o odazivu svjedokinja na varaždinski Općinski sud.

Usporedno sa suđenjem, varaždinska policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjem inkriminiranih radnji na Odjelu za ženske bolesti i porodništvo Opće bolnice Varaždin, odnosno privatnim ginekološkim ordinacijama uhićenih liječnika.

Tako je utvrđeno da je jedna liječnica Opće bolnice Varaždin u 54 navrata zlouporabila položaj i ovlasti od 2008. do veljače ove godine, a na poticaj jednog od pritvorenih liječnika, vlasnika privatne ginekološke ordinacije iz Varaždina.

'Liječnica je od vlasnika privatne ginekološke ordinacije, koji je njoj izuzimao uzorke za daljnju analizu (PAPA testove), zaprimala uzorke, obavljala njihovu analizu i izrađivala kompletne nalaze, ali ih nije prikazivala u propisane i obavezne evidencije u sklopu djelatnosti Opće bolnice Varaždin, čime je uzrokovala sprečavanje fakturiranja troškova obrade tih nalaza od strane bolnice prema privatnoj ginekološkoj ordinaciji', izvijestili su iz PU varaždinske.

Općinskom državnom odvjetništvu policija je podnijela kaznenu prijavu zbog 54 kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, a protiv vlasnika privatne ginekološke ordinacije za isto toliko kaznenih djela poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.