NOĆNO BUŠENJE GUMA

HGSS-ovci u šoku: Napali su nas bolesnici

08.11.2010 u 15:16

Bionic
Reading

Na splitskom Kmanu tijekom noći su probušene gume na automobilima Hrvatske gorske službe spašavanja. Šef Službe Vinko Prizmić u čudu je: 'Ovo je kao da su demolirali vozila Hitne pomoći ili vatrogasaca'

Vandali iz splitskog kvarta Kman protekle su noći izabrali doista bizarnu metu: probušili su gume na nekoliko vozila Hrvatske gorske službe spašavanja, parkiranih na javnom parkiralištu.

 Nožem je rasparano ukupno 14 guma, šteta se procjenjuje na petnaestak tisuća kuna, no puno više od novaca HGSS-ovce brine motiv ovog čina.

'Ne znamo radi li se o nekakvom bolesniku ili nekome od susjeda smeta što parkiramo u blizini njegove zgrade. No krivica nije na nama: mi smo jedina javna služba koja nema vlastiti prostor, već je prisiljena unajmljivati ga', kaže šef HGSS-a Vinko Prizmić.

'Ovo je moglo nekoga koštati glave! Prilikom intervencija pazimo na svaku minutu, žurimo kako bismo što prije pružili pomoć, a jutros smo bili potpuno blokirani. Sva sreća da baš danas nismo imali hitnih poziva', dodaje Prizmić.

Osim na četiri HGSS-ova vozila, šteta je pričinjena i na dva automobila privatne tvrtke Srđana Vrsalovića, koja spasitelji također povremeno koriste. Svi zajedno nemaju gdje parkirati, a na Kmanu ionako već godinama vlada nervoza oko parkirališnih mjesta.

'Sve je to razumljivo, ali ovo je kao da su oštećena vozila Hitne pomoći ili vatrogasaca. Uostalom, moglo se dogoditi da je roditeljima baš tih vandala jutros trebala pomoć, koju im nismo mogli pružiti', zaključuje Prizmić.

U splitskoj policiji za događaj su doznali po dojavi HGSS-ovaca u ponedjeljak ujutro. Izašli su na teren, napravili očevid i tragaju za počiniteljem.