NEUSPJEŠAN LOV

Umjesto divljači pogođeni maslinari i lovac

08.11.2010 u 11:35

Bionic
Reading

Prošli su se vikend na drniškom i zadarskom području u lovu dogodila dva nehotična ranjavanja, izvijestile su jutros šibensko-kninska i zadarska policijska uprava

Naime, drniška Policijska postaja je kriminalističkom istragom utvrdila osnovanu sumnju da je 30-godišnji Drnišanin iz nehaja počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života 57-godišnje Drnišanke i 33-godišnjeg Kninjanina.

Naime, osumnjičenik je u mjestu Trbounju, u lovištu drniške Lovačke udruge 'Kamenjarka', pucajući iz lovačke puške u pticu nehotice pogodio dvoje berača maslina te ih lakše ozlijedio. Lovac će biti kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Kninu, navodi šibensko-kninska Policijska uprava.

U polju kod mjesta Bukovića, na zadarskom području, jučer je, pak, u lovu lakše ozlijeđen 41-godišnjak. Policija je utvrdila kako ga je nehotice ranio 37-godišnjak, s kojim je bio u lovu. Naime, 37-godišnji lovac je ispalio hitac iz lovačke puške prema zecu, pri čemu je sačmom pogodio kolegu lovca.

Obojica su članovi zadarske lovačke udruge 'Auromar', s valjanom dopusnicom za lov na divljač u lovištu Rodaljice-Lisičić, navodi zadarska Policijska uprava.