SVAĐA U PROMETU

Crv dobio 13 godina za ubojstvo nožem

Bionic
Reading

Dvadesetdvogodišnji Ante Rubić zvani Crv iz Splita osuđen je nepravomoćno na Županijskom sudu u Splitu na 13 godina zatvora zbog ubojstva dvadesetčetvrogodišnjeg Denisa Tadića iz Splita

Ubojstvo se dogodilo 1. ožujka prošle godine na splitskom Lovrincu. Tada je Crv nožem ubo Tadića ravno u srce nakon što je nastala svađa oko nesporazuma u prometu. Nesretni Tadić preminuo je ubrzo u splitskoj bolnici. Rubić je na suđenju rekao kako je sve zapravo bio plod nesretnog slučaja.

Tadić ga je gumenom palicom jednom udario, a kada je krenuo prema njemu da ga opet udari on se povukao do svog automobila, izvadio nož i instiktivno pružio ruku u kojem je držao nož prema Tadiću. Nije mu jasno kako se sve to skupa dogodilo i izrazio je kajanje.
'Rubićeva obrana je neutemeljena. Ne radi se ni ubojstvu na mah ni o prekoračenju nužne obrane jer do udarca palicom uopće nije došlo što je pokazalo vještačenje iz kojeg ne proizlazi da je Rubić zadobio ozljede udarcem palicom. Rubić je nožem snažno zamahnuo i zadao smrtonosni ubod nožem Tadiću u srce dubine devet centimetara dok su obojica bili na nogama', rekao je u obrazloženju presude sudac Kežić.

Prilikom ubojstva Rubić je bio pijan (1,31 promil alkohola u krvi) i drogiran (konzumirao je kokain), a psihijatrijskim vještačenjem utvrđen mu je poremećaj osobnosti odnosno grubost, bahatost i sklonost ovakvim situacijama. Prije tri tjedna, osuđen je na splitskom Županijskom sudu na tri godine i dva mjeseca zatvora zbog oružane pljačke benzinske crpke.

Tužilaštvo je Rubića teretilo za tzv. 'obično' ubojstvo za koje je predviđena maksimalna kazna od 15 godina zatvora.
Branko Tadić, otac pokojnog Denisa Tadića, nije krio nezadovoljstvo ovakvom presudom.

'Nije mi jasan zakon po kojem se za ubojstvo čovjeka može dobiti najviše 15 godina zatvora. Mog sina smo odgajali 24 godine, a njegov ubojica će izaći za 13 godina i opet će nekoga ubiti. On je opasan po okolinu. Nitko nam se od obitelji Rubić nije ispričao', rekao je Branko Tadić koji je najvio da će uzeti odvjetnika i tražiti zadovoljštinu u građanskoj parnici. 'Gonit ću ga do kraja svog života', kazao je Tadić, piše Slobodna Dalmacija.