Crna kronika BEZ SANKCIJA

Predajte policiji oružje!

Zagrebačka policija pozvala je danas građane u sklopu akcije 'Manje oružja, manje tragedija' da anonimno i bez posljedica predaju oružje koje nedozvoljeno posjeduju

Akciju, koja traje od 2007., provede Ministarstvo unutarnjih poslova i Program UN za razvoj u Hrvatskoj (UNDP) s ciljem vraćanja oružja, streljiva i minsko-ekplozivnih sredstava, a intenzivirat će je od danas do 21. studenog. Građani će i nakon tog razdoblja moći bez sankcija predavati oružje.

Akcija će biti predstavljena građanima na štandovima u Zagrebu i u gradovima sa sjedištima policija u Zagrebačkoj županiji. Građani oružje mogu predati putem poziva na 192, nakon čega će policajaci u civilu doći preuzeti oružje.

Hrvatski građani dosad su predali 700 komada automatskog i oko 15.000 komada rasprskavajućeg oružja, 650 tisuća komada streljiva i 720 kilograma eksploziva.

U Zagrebu je u prvih devet mjeseci ove godine vraćeno 48 komada automatskog oružja, 1.624 komada rasprskavajućeg oružja, 80 komada dugog i kratkog oružja 59.000 komada streljiva i 31 kilogram eksploziva.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još