PRODAO TUĐU NEKRETNINU

Susjedi prepoznali prevaranta i prijavili ga policiji

Bionic
Reading

Biograđanin Šime L. (59), njegov mlađi pomagač iz Drniša Zoran V.(29) te još nekolicina nepoznatih muškaraca sumnjiče se da su u kolovozu 2007. pribavili krivotvorene dokumente i prevarili jednu tvrtku prodavši joj tuđe zemljište u kvartu Novo blato nadomak Arene Zagreb, i to za 300 tisuća eura

Šime je uspio dobiti 750 tisuća kuna koje je odmah i podigao, dok je ostatak novca blokiran na vrijeme čim je novi vlasnik zemlje shvatio da je prevaren.
Za prevarantom je policija tragala punih 17 mjeseci, nakon čega su se obratili za pomoć građana davši sliku prevaranta na nedjelu. Šimini susjedi u Biogradu prijavili su ga policiji.

Utvrđeno je da su u kolovozu 2007. pribavili krivotvorenu osobnu iskaznicu na ime pravog vlasnika zemljišta, a u koju su umetnuli Šiminu fotografiju. Krivotvorili su i izvatke iz zemljišnih knjiga, nakon čega su prodaju zemljišta od 3.800 četvornih metara objavili u oglasniku.
Na oglas je nasjelo jedno trgovačko društvo jer je, očito ne kontrolirajući vjerodostojnost predočene dokumentacije, sa Šimom sklopilo kupoprodajni ugovor ovjeren u javnobilježničkom uredu.

Zatim je tvrtka uplatila 300 tisuća eura na račun stvarnog vlasnika zemlje. Šime je odmah s lažnom iskaznicom digao 750 tisuća kuna, dok je ostatak novca na računu blokiran, piše Slobodna Dalmacija.