OBITELJSKO NASILJE

Sin premlatio oca, a žena muža i policajca

02.11.2010 u 15:57

Bionic
Reading

Dva muškarca s područja Slavonskog Broda izvukla su ovog vikenda deblji kraj, te su, što baš i nije uobičajeno, postali žrtve obiteljskog nasilja. 57-godišnjeg oca stolicom je premlatio njegov 18-godišnji sin, a pijana 67-godišnja žena nasrnula je i noktima izgrebla svog dvije godine starijeg supruga, nakon čega je policajca koji ju je pokušao smiriti udarila nogom u glavu

Sukob između oca i sina iz Sikirevaca kod Slavonskog Broda izbio je u subotu oko 16.30 sati. Nakon što je 18-godišnjak od oca zatražio novac, koji nije dobio, žestoko se posvađao s roditeljima. Razjareni sin potom je dohvatio stolicu kojom je više puta izudarao svog oca. Slomio mu je lijevu ruku te mu nanio teške tjelesne ozljede. Nasilnog 18-godišnjaka u brutalnom premlaćivanju oca zaustavio je njegov 25-godišnji brat te je potom pozvao i policiju koja u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom protiv 18-godišnjaka dostavlja kaznenu prijavu zbog nanošenja teške tjelesne ozljede, za što mu prijeti kazna od šest mjeseci do tri godine zatvora.

Ozlijeđenom ocu pružena je liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu. Da stvar bude još čudnija, izvršenim alko-testiranjem utvrđeno je da nitko od sukobljenih ukućana nije bio pod utjecajem alkohola, koji je u većini slučajeva glavni okidač za nasilje u obitelji.

Da je tome tako, potvrđuje i drugi slučaj nesvakidašnjeg obiteljskog nasilja u Slavonskom Brodu, u kojemu je pijana 67-godišnja žena fizički nasrnula na svog muža, a potom i na policajca. U vidno alkoholiziranom i psihički rastrojenom stanju žena je jučer oko 16.45 sati na supruga najprije sasula rafal psovki i uvreda, a potom ga je noktima žestoko izgrebla po licu i tijelu.

Nakon toga nastavila je divljati te je bijes iskalila na odjeći koju je razbacala po čitavoj kući. Pijana i rastrojena 67-godišnjakinja nije se smirila niti nakon dolaska policajaca koje je također dočekala na nož psujući im sve po spisku. Po dolasku vozila Hitne pomoći žena je počela urlati da će se ubiti te se otimala policajcima koji su ju pokušali smjestiti u vozilo. U sveopćem naguravanju rastrojena je žena nogom snažno udarila jednog policajca u glavu, zbog čega mu je ukazana liječnička pomoć.

Uz primjenu sredstava prisile, tjelesnom snagom, policajci su ipak uspjeli savladati agresivnu ženu koja je potom prevezena na Odjel psihijatrije u bolnici, gdje je i zadržana na liječenju. Protiv 67-godišnjakinje policija podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.