Crna kronika PRESUDA 22-GODIŠNJEM MONSTRUMU

28 godina zatvora za silovanje i ubojstvo starice

Županijski sud u Rijeci danas je nepravomoćno na 28 godina zatvora osudio Franka Valića (22) zbog silovanja i ubojstva Antonije Lolić (73) u Podhumu, u blizini Rijeke, u kolovozu prošle godine

Sudsko vijeće kojim je predsjedala sutkinja Đurđa Jovanić u objavi presude Franku Valiću, zvanom Motorka i Frenki, izreklo je kaznu od osam godina zatvora za silovanje i 21 godinu zatvora za teško ubojstvo 52 godine starije susjede, te mu izreklo jedinstvenu kaznu od 28 godina zatvora. Dobio je i sigurnosnu mjeru obveznoga psihijatrijskog liječenja.

U presudi se navodi da je optuženi Franko Valić kriv što je 23. kolovoza 2009. godine oko pet sati ujutro kroz prozor ušao u spavaću sobu sumještanke, srušio je i silovao, a kako bi prikrio zločin, ugušio ju je rukama i električnim kabelom usisavača.

Tijekom sudskog postupka koji je, zbog kaznenog djela silovanja, bio zatvoren za javnost, Valić je negirao krivnju, tvrdeći da je spolni akt bio dobrovoljan, a za ubojstvo je optužio vlastitog oca. Valić je kao počinitelj ubojstva identificiran na temelju DNA ubijene žene na njegovoj odjeći te na temelju otisaka njegovih prstiju na mjestu zločina.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još