NESRETNI BIJEG

Kradljivci bakrene žice automobilom na policajca

02.11.2010 u 13:09

Bionic
Reading

Virovitičko-podravska policija traga za dvojicom kradljivaca bakrene žice, čiji je identitet poznat, a koji su noćas, bježeći od policije, vozilom naletjeli na policajca te udarili u policijsko vozilo, nakon čega su pobjegli

PU virovitičko-podravska priopćila je da joj je noćas dojavljeno da je između mjesta Čačinci i Mikleuš u tijeku krađa bakrene žice sa željezničkih stupova te su na mjesto događaja upućene policijske ophodnje iz Slatine i Orahovice.

Kod mjesta Mikleuš policajci su uočili osobni automobil Opel Omega, koji je iz poljskog puta vozio prema državnoj cesti D2, te su mu vozilom s rotirajućim svjetlima zapriječili izlaz na državnu cestu, a jedan od policajaca izašao je iz vozila i ručnom svjetiljkom signalizirao vozaču da se zaustavi.

No vozač Opela je nastavio voziti prema policajcima te je nakon izlaska s poljskog puta udario u policajca i odbacio ga u odvodni kanal, a zatim je udario i u bočnu stranu policijskog vozila, da bi se zatim probio na državnu cestu i nastavio bježati prema Mikleušu.

Za bjeguncima su krenule policijske ophodnje, a između mjesta Miljevci i Donje Brezje zbog neprilagođene brzine Opel je skliznuo s ceste u odvodni kanal te su iz njega izašle tri osobe i počele bježati.

Policajci su uspjeli uhvatiti 37-godišnju S.A. iz Podgorača, koja je odala ostalu dvojicu sudionika. Riječ je o 41-godišnjem S.A. iz Starog Petrovog Sela i 19-godišnjem S.H. iz Lasovca, za kojim tragaju policajci PU virovitičko-podravske uz pomoć kolega iz osječko-baranjske policije.

U vozilu kojim su bježali pronađena je ukradena bakrena žica, stoji u priopćenju.