Crna kronika NABAVIO U BUGARSKOJ

Turčin pao s krivotvorenim eurima

  • Autor: Hina
  • 12.2.2009 13:03:33
  • 12.2.2009 13:03:25

Na graničnom prijelazu Bregana hrvatska policija uhitila je turskog državljanina kod kojega je pronašla 14 krivotvorenih novčanica od 200 eura, izvijestila je danas zagrebačka policija u kojoj kažu da je kvaliteta krivotvorenih novčanica osrednja

Osumnjičeni 29-godišnjak je hrvatsko-slovensku granicu pokušao prijeći u utorak u osobnom automobilu bugarskih oznaka s još trojicom državljana Bugarske.
Policijska istraga je pokazala da je turski državljanin krivotvorene eure nabavio od nepoznate osobe u Bugarskoj te da njegovi suputnici nisu povezani s njegovim pokušajem da krivotvorine stavi u optjecaj u zemljama Europske unije.

Zagrebačka policija zatražila je od policija drugih zemalja podatke o uhićenom i njegovim eventualnim ranijim kriminalnim aktivnostima i povezanosti s organiziranim skupinama koje se bave krivotvorenjem i krijumčarenjem novca.

Kod osumnjičenog je pronađeno i prijenosno računalo, no u njemu nisu pronađeni programi za izradu krivotvorenih novčanica, kao što je policija sumnjala.

 

 

   • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još