PAO U LUČKOM

Vozio bez vozačke, pa mu našli 4 kg 'trave'

30.10.2010 u 15:12

Bionic
Reading

Zagrebačka je policija jučer dovršila kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim hrvatskim državljaninom i zaplijenila četiri kilograma marihuane, koja bi u uličnoj preprodaji dostigla cijenu od oko 100.000 kuna, izvijestili su na današnjoj konferenciji za novinare

Prilikom redovite kontrole vozila i vozača kod naplatnih kućica Lučko, policija je u četvrtak, 28. listopada legitimirala 30-godišnjaka, te utvrdila da vozi bez vozačke dozvole i da je pod utjecajem amfetamina, a pretragom vozila na stražnjem sjedalu pronađena su četiri kilograma marihuane.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 30-godišnjak nabavljao veće količine marihuane, koju je potom preprodavao na ilegalnom narko tržištu.

Osumnjičeni je već evidentiran kao višestruki počinitelj kaznenih djela teških krađa, krađa, prikrivanja, izrade i nabavljanja oružja te jedne prijevare.

Zbog sumnje da je preprodavao veće količine marihuane, protiv njega je podnijeta kaznena prijava i jučer je doveden istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu.

Prekršajnom sudu u Zagrebu bit će podnesen i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te upravljanja motornim vozilom pod utjecajem opojnih sredstava.