TROJICA PRIJAVLJENIH

Šibicari u Ravnoj Gori opelješili bračni par

29.10.2010 u 13:34

Bionic
Reading

Dvojici Zagrepčana i jednom Osječaninu, starosti 65, 63 i 56 godina, jučer je, uz kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje na počinjenje razbojničke krađe i optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, izrečena i mjera opreza zabrane posjećivanja odmorišta benzinskih i autobusnih postaja na području Delnica i Ravne Gore

Trojac je, naime, jučer oko sedam sati na odmorištu u Ravnoj Gori, putnike iz parkiranog autobusa pozivao na igru šibicarenja i klađenje. Dvojica šibicara su prišla 31-godišnjakinji iz Pule, inače putnici iz autobusa, te joj iz ruku oteli 3.000 kuna koje je upravo podignula na bankomatu. Dok je pokušavao pomoći supruzi, od 36-godišnjeg Puljanina oteli su sunčane naočale te njega i suprugu odgurnuli, nakon čega su se sva trojica osobnim automobilom marke Citroen C-5 osječkih registarskih oznaka, udaljila u nepoznatom pravcu.

No vrlo brzo su, u suradnji s Policijskom upravom karlovačkom, zaustavljeni i dovedeni u Policijsku postaju Delnice.

Kod njih je pronađen oteti novac i vraćen bračnom paru iz Pule, dok sunčane naočale nisu pronađene. Ukupna šteta cijeni se na oko 4.300 kuna.

Policija ovom prilikom upozorava građane da ne nasjedaju na različite trikove i smicalice kojima se prevaranti koriste te da u slučaju sumnjivih ponašanja pojedinaca pokušaju zapamtiti što više detalja fizičkog izgleda, odjeće te vozila s kojima se takve osobe koriste. Također, posebnu pozornost treba obratiti i na osobe koje se nalaze u blizini prilikom korištenja bankomata i, ukoliko je počinjeno kazneno djelo, odmah izvijestiti policiju na 192.