PROBUDILA SE IZ KOME

Mlada stolnotenisačica Maja Šuman pala pod vlak

28.10.2010 u 12:00

Bionic
Reading

Mlada porečka stolnotenisačica Maja Šuman teško je stradala prilikom prelaska željezničke pruge na Zapadnom kolodvoru u Zagrebu. Nesreća, u kojoj je 17-godišnjakinja zadobila ozljede opasne po život, dogodila se u ponedjeljak oko 21.50

Maja je prelazila željezničku prugu na obilježenom i rampom zaštićenom prijelazu u blizini đačkog doma, u kojem od jesenas stanuje. Vjerojatno zbog kapuljače nije čula dolazak vlaka koji prometuje na relaciji Dugo Selo-Savski Marof. Ugledavši djevojku na pruzi, strojovođa je pokušao zaustaviti vlak, no stravična nesreća se nije mogla izbjeći. Vlak je gurao tijelo po tračnicama još nekoliko metara prije nego što ga je strojovođa uspio zaustaviti.

Unesrećena djevojka je hospitalizirana u zagrebačkom KBC-u Sestara milosrdnica. Kako nam je rekao njen otac Fabijan Šuman, tijekom noći se probudila iz kome i stanje joj je stabilno.

Pri padu pod vlak mlada porečka stolnotenisačica, koja je od ove školske godine članica zagrebačkog stolnoteniskog kluba Marathon, zadobila je teške ozljede glave i noge. Trenutno je izvan životne opasnosti, no zabrinuti roditelji su u Zagrebu i čekaju ishod još jedne zahtjevnije operacije natkoljenične kosti.

'To je nesretan slučaj. Hvala Bogu, u svoj toj nesreći imala je i sreće. Svakodnevno, dva puta dnevno, prolazi tuda, no, eto, valjda je to bio trenutak nepažnje. Nadamo se da će biti dobro, stolnotenisačica je i ima taj sportski duh. Zbog sportskih ambicija je i došla u Zagreb', veli nam Fabijan Šuman. Naime, Maja u Zagrebu pohađa III. gimnaziju, a te kobne večeri vraćala se nakon treninga u učenički dom.