PEŠIĆ IH NIJE VIDIO...

Šešum progovorio: Cozmu sačekali i izboli

11.02.2009 u 22:06

Bionic
Reading

Nakon što je jučer operiran, Žarko Šešum nije htio govoriti o tragičnom događaju u Veszpremu kada je ubijen Marian Cozma, a naš Ivan Pešić teško ranjen. Danas je ipak otkrio što se to dogodilo

U Mađarskoj se Ivan Pešić probudio iz narkoze. Rekli su mu da je ostao bez bubrega te da je izgubio prijatelja. Bilo mu je teško. Otac Mirko prenosi Ivanove riječi kojima kao da se opravdavao: 'Išao sam mu pomoći, a došli su mi iza leđa. Nisam ih vidio…' To mu je, kaže otac, najteže od svega, piše Dnevnik.hr.

Odagnati crne misli Ivanu su došli pomoći i čelnici Hrvatskog rukometnog saveza. 'Ovo je jedna mala ljudska gesta, odnosno najmanje ono što mi možemo učiniti. Naravno, pokušat ćemo učiniti sve ono što bude trebalo i dali smo se na raspolaganje i rodbini i njemu', rekao je predsjednik HRS-a Sandi Šola

O nastavku igračke karijere nije se pričalo, no svi vjeruju u takav rasplet. Nakon što mu je zbog težine ozljede odstranjen bubreg, oporavak ide prema planu. 'Ima infekciju, ali ona nije velika. Očekujemo da će je Ivan prebroditi u sljedeća dva dana. Ukupno gledajući njegovo je stanje zadovoljavajuće', rekao je zamjenik ravnatelja bolnice u Veszpremu Arpad Toth

Kada se riješi infekcije, Ivan će moći napustiti odjel intenzivnog liječenja. Za njegovo i Šešumovo ozdravljenje molili su i Mađari dok su ispraćali posmrtne ostatke brutalno ubijenog Rumunja Mariana Cozme. Posljednji ispraćaj bit će u petak. Koliko je Cozma značio mađarskom klubu Vezpremu, dovoljno govori podatak da više nitko neće obući dres s brojem 8.

Žarko Šešum je jučer uspješno operiran nakon frakture jagodične kosti te ga čeka još jedna estetska operacija na licu nakon koje će moći napustiti bolnicu. Još je pod dojmom tragedije, a posjetio ga je i otac Mariana Cozme koji je već ponudio svoj bubreg Pešiću.

'Ubojice su ga čekale izvan kluba. Isprva sam mislio da je u nesvijesti i požurio sam mu pomoći da ustane. Odjednom sam dobio jak udarac u glavu. U pomoć je uskočio Pešić, no i njega su izboli, i to u leđa.'

Pored Žarkovog kreveta stalno su majka Mila i otac Stevo, u posjet mu dolaze suigrači i stanovnici Vesprema. 'Pešić i ja smo ležali u istoj sobi, krevet do kreveta. Pričali smo o nekim neobaveznim temama. Ivan je dobro, mada je malo više spavao', kaže Šešum, koji će za nekoliko dana izaći iz bolnice, a brigu o njemu preuzet će majka i djevojka.

Sjećanje na napad i gubitak dobrog prijatelja još su mučni. 'Koliko je bio fizički visok, još je veća ljudina bio', kaže Šešum o nastradalom prijatelju Cozmi.

Mađarski mediji objavili su da su rukometaši stradali slučajno i da nisu bili prava meta napadača. Rumunjski reprezentativac pokušao je od nasilnika spasiti konobaricu disko kluba, a napadači su navodno u klub došli kako bi se osvetili kriminalcu iz Vezprema, koji je nedavno pretukao njihovog prijatelja. Nisu ga našli, a kad su izlazili iz kluba konobarica ih je zamolila da plate račun, pa su je udarili u glavu. Cozma je konobarici prvi priskočio u pomoć. Napadači su ga sačekali ispred kluba i izboli nožem. Šešum je pokušao pomoći kolegi koji je bio u nesvijesti pa su ga udarili u glavu, a u međuvremenu su uboli i Pešića, koji je želio suigrače spasiti od nasilnika.