EKSPLOZIJA U SOLINU

Policija ubila bombaša, specijalac ranjen

26.10.2010 u 09:20

Bionic
Reading

Drama koja je počela u ponedjeljak između 15 i 16 sati na benzinskoj postaji Meterizeu Solinu završila je jutros oko 7.20 krvavim obračunom. Vranjičanin koji je prijetio da će se raznijeti bombom jutros je aktivirao dvije eksplozivne naprave te je poginuo u okršaju s policijom pri čemu je jedan specijalac ozlijeđen

'Pošto je na policiju bacio dvije bombe od kojih je jedna eksplodirala muškarac je pokušao baciti i treću ali su u tom trenutku pripadnici specijalne policije uzvratili pucnjavom iz vatrenog oružja pri čemu je on pogođen hitcem koji ga je usmrtio', izjavila je za Hinu glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave Marina Kraljević-Gudelj.

Pri eksploziji bombe ozlijeđen je policajac, ranije je izvijestila policija. U blizini tijela muškarca na cisterni je pronađeno više eksplozivnih naprava, dodala je glasnogovornica. Muškarac je cijelu noć proveo na cisterni odbijajući zamolbe policije, liječnice i mjesnog župnika da se preda, a u kasnim noćnim satima odbijao je i bilo kakve pregovore o predaji.

Tijekom noći zbog preventivnih razloga evakuirano je 25 žitelja iz osam kuća u blizini benzinske pumpe u kojoj je muškarac s bombama zaposjeo cisternu prijeteći aktiviranjem bombi, izvijestila je policija.


Ivica Grgić, razvojačeni branitelj iz Vranica nije postavio nijedan zahtjev, jedino je želio privući pozornost na sebe i brata s kojim živi u Vranjicu od navodno samo 500 kuna pomoći.

Solinski gradonačelnik Blaženko Boban tvrdi pak da Grgić nikad nije tražio pomoć od Grada. S njim je razgovarao i Nikola Perajica, zapovjednik DVD-a Vranjic, koji ga inače poznaje. Grgić mu je rekao da je jako razočaran svojim statusom, da nije riješio status branitelja te da je prije mjesec dana dobio otkaz u Lučici Kaštela u kojoj je radio kao zaštitar, piše Večernji list.