SUĐENJE ZA UBOJSTVO PUKANIĆA

'Ne želimo reći da su MUP i SOA znali, ali...'

22.10.2010 u 13:59

Bionic
Reading

U završnom govoru odvjetnički tim koji zastupa šestooptuženog Slobodana Đurovića pred Sudskim vijećem Županijskog suda u Zagrebu istaknuo je da Đurović nije član zločinačke organizacije koju je navodno osnovao Sreten Jocić te da nema nijednog materijalnog dokaza koji bi njihovog klijenta doveo u vezu s ubojstvom Ive Pukanića i Nike Franjića

Odvjetnici Rajko Mlinarić i Željko Žganjer drže da je optužnica podignuta iz dnevnopolitičkih razloga. Također navode da ne postoje nikakvi dokazi koji upućuju na to da je Sreten Jocić Đuroviću dao novac da organizira ubojstvo, kako to navodi USKOK u optužnici.

Mlinarić kaže da su uvjerenja da bi MUP, da je imao bilo kakvih saznanja da je Đurović upleten, sasvim sigurno reagirao.

'Ne želimo sa sigurnošću reći da su MUP i SOA imali saznanja i da svjesno nisu reagirali. Međutim, kad se uzme u obzir koje informacije o ubojstvu u centru grada su dobivene, trebali su nešto napraviti. Oni nisu utvrdili povezanost okrivljenika Đurovića s ubojstvom Pukanića, a reakcija MUP-a ukazuje da su sva saznanja koja su imali u suprotnosti s kaznenom prijavom koja je podnesena', zaključio je Mlinarić.

Suđenje se nastavlja u ponedjeljak daljnjim iznošenjem završnog govora Đurovićevog odvjetničkog tima.