KOD MLADIĆA IZ BIH

Na Peščenici palo 4,3 kilograma 'trave'

21.10.2010 u 13:20

Bionic
Reading

Djelatnici Odjela kriminaliteta droga zagrebačke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim državljaninom BiH, tijekom kojeg je zaplijenjeno ukupno četiri kilograma i 300 grama droge marihuane, priopćila je danas Policijska uprava zagrebačka.

Kako se navodi, policijski službenici mobilne jedinice za nadzor državne granice, Uprave za granicu i Ravnateljstva policije su u utorak, 19. listopada, u zagrebačkom naselju Peščenica zaustavili i kontrolirali osobni automobil registarcijskih oznaka Bosne i Hercegovine, kojim je upravljao 24-godišnji državljanin BiH.

Tijekom kontrole vozila i vozača, a zbog izrazito sumnjivog ponašanja 24-godišnjeg osumnjičenika, pregledano je vozilo sa službenim psom za detekciju droga, pri čemu je pas pozitivno reagirao na prisutnost droge u automobilu.

Jučer je pak, pretražen automobil osimnjičenika te su u prostoru iza zadnjeg branika pronađena četiri paketa ispunjena marihuanom, ukupne težine 4,3 kilograma.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 24-godišnji osumnjičenik na za sada neutvrđen način na području BiH nabavio marihuanu i prekjučer, 19. listopada, je prokrijumčario u Republiku Hrvatsku, na područje Zagreba, radi daljnje preprodaje.

Vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na 80.000 kuna, dok bi u uličnoj preprodaji dostigla i znatno viši iznos, navodi policija.

Jučer je 24-godišnji osumnjičenik uz kaznenu prijavu, doveden istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu. Osumnjičenik do sada nije evidentirani zbog činjenja kaznenih djela, izvijestila je PU zagrebačka.