PRIJAVLJEN MALOLJETNIK

Policija još ne zna zašto ih je mladić napao bombom

20.10.2010 u 18:10

Bionic
Reading

Maloljetni Splićanin, navodno sin vlasnika jednoga od gradskih kafića, i službeno je prijavljen zbog bacanja bombe na policijsku stanicu u Solinu u nedjelju ujutro te je priveden u istražni centar Županijskog suda u Splitu

Rekordno brzim rješavanjem bombaškog incidenta u Solinu šefovi splitske policije pohvalili su se na (još jednoj) izvanrednoj konferenciji za novinare. Tvrde da su na licu mjesta pronađeni 'materijalni dokazi koji se dovode u svezu s osumnjičenikom'. Mladić je bombu bacio sa skutera u vožnji, pa izgleda da su na krhotinama pronađeni njegovi otisci prstiju – što je za policiju trebao biti lak posao jer su ga već imali u evidenciji zbog krađa, zlouporabe droga i prometnih prekršaja. Čak i ovom prilikom u njegovom motoru pronađeno je nešto malo trave.

Zbog zaštite maloljetne osobe u policiji nisu željeli iznositi apsolutno nikakve detalje.

'Obavili smo više od 90 obavijesnih razgovora, na kriminalističko istraživanje priveli smo 18 osoba, sedam ih je poligrafski testirano, a pretražili smo devet stanova i drugih prostorija', pohvalio se načelnik Josip Bukvić. Usput je, kaže, pronađeno i 36 grama marihuane, pet grama bijele praškaste materije i nešto streljiva.

Ono što, međutim, policija nije uspjela razriješiti jest motiv bombaškog napada – premda je mladić surađivao u istrazi, malo tko vjeruje u verziju o 'kraju pijanog provoda'. Također, zasad se ne zna ni odakle maloljetniku bomba – radi se o formacijskom oružju, pa u policiji pretpostavljaju da je nabavljeno 'iz kućnih zaliha zaostalih od Domovinskog rata ili na crnom tržištu'.

Mladić je prijavljen za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, što je kazneno djelo za koje je predviđeno do osam godina zatvora.