AKCIJA ALKOHOL

Mladić pokušao zadaviti policajca

18.10.2010 u 11:59

Bionic
Reading

Prilikom kontrole vozila i 23-godišnjeg vozača u sklopu operativne akcije Alkohol, 19-godišnji suvozač pokušao je zadaviti policajca

U nedjelju oko 2.30 sati u ulici Vladimira Nazora u Ivancu dvojica policijskih službenika PP Ivanec zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 23-godišnjak.

'Iz vozila je bez poziva izašao 19-godišnji suvozač i bez povoda počeo vrijeđati policijske službenike, nakon čega je s obje ruke uhvatio s prednje strane za vrat jednog policijskog službenika, dok je u daljnjem napadu spriječen uz uporabu sredstava prisile', izvijestili su iz PU varaždinske o nesvakidašnjem događaju tijekom operativne akcije Alkohol koja se provodila proteklog vikenda na području Varaždinske županije.

Iako prilikom napada policijski službenik, kao ni 19-godišnjak nisu zadobili ozljede, protiv napadača bit će podnijeta kaznena prijava zbog napada na službenu osobu.

Dva dana ranije, odnosno u petak, gotovo na istom mjestu zatečen je vozač s najvećom koncentracijom alkohola među tridesetak prekršaja te vrste na području PU varaždinske proteklog vikenda. Naime, oko 3 sata u ulici Vladimira Nazora policijski službenici PP Ivanec zaustavili su teretno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2,33 g/kg upravljao 20-godišnjak.

Budući da je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s prekršajem, doveden je u prostorije PP Ivanec gdje je i zadržan do otrežnjenja, a zatim i sucu Prekršajnog suda gdje je kažnjen novčanom kaznom uz izrečenu zabranu upravljanja vozilom.

Na otrežnjenju je zadržan i 51-godišnjak za kojeg je alkotestiranjem utvrđeno da je pod utjecajem alkohola od 2,15 g/kg. Policija ga je zaustavila u kontroli prometa oko 23.40 sati u Vinogradskoj ulici u Ludbregu.