PORAZ PRED LICEM PRAVDE

Podmetao požare zbog sudskog spora?

14.10.2010 u 16:24

Bionic
Reading

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 39-godišnjakom koji je u utorak popodne u Slavonskom Brodu zapalio Audi A6 otkriveno je da je isti muškarac istoga dana podmetnuo i požar na terasi jednog brodskog kafića

Kako doznajemo, 39-godišnjak je u sudskom sporu sa 32-godišnjim vlasnikom Audija i 44-godišnjom vlasnicom kafića. Nezadovoljan tijekom sudskog postupka koji je, kako neslužbeno doznajemo, izgubio, 39-godišnjak se odlučio obračunati s imovinom muškarca i žene s kojima se sporio na sudu.

U utorak popodne na terasi kafića u Ulici Sv. Florijana u Slavonskom Brodu podmetnuo je požar. Na sreću, vatra koja je oštetila ulazna vrata i jedan stol nije se proširila s terase na objekt, koji je u to vrijeme bio zatvoren. Podmetnuti požar sam se ugasio.

Nakon što je potpalio vatru na terasi kafića, ljutiti je 39-godišnjak otišao u Cesarčevu ulicu, gdje je zapalio parkirani Audi A6. Automobil je ipak brzom reakcijom vatrogasaca spašen od potpunog izgaranja.

Policija protiv 39-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu, a zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom prijeti mu kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.