NESREĆA U POLJU

Stroj za branje kukuruza ozlijedio 69-godišnjaka

13.10.2010 u 09:31

Bionic
Reading

S teškim ozljedama šake, koje su posljedica prignječenja jednorednim beračem, u Županijsku bolnicu u Čakovcu prevezen je 69-godišnji poljoprivrednik koji je zadržan na liječenju

Stradali je brao kukuruz u polju zvanom Mlinišće, smještenom između naselja Sveti Juraj u Trnju i Hodošan, i to traktorom na koji je bio priključen jednoredni berač kukuruza.

'Nakon što je došlo do kvara na beraču, skinuo je zaštitni poklopac na dijelu gdje se ljušti kukuruz, ali stroj nije ugasio, pa mu je jedan valjak zahvatio šaku lijeve ruke i prignječio je', izvijestili su iz PU međimurske.

Da bi mu oslobodili šaku iz stroja, na mjesto događaja izašli su pripadnici JVP Čakovec, a zatim je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec.

'S obzirom da je u tijeku sezona jesenskih poljoprivrednih radova, nužan je krajnji oprez prilikom rukovanja poljoprivrednom mehanizacijom i drugim radnim strojevima. Opasno je otklanjati bilo kakve nedostatke ukoliko su uključeni, tako da skrećemo pozornost da je u takvim slučajevima obavezno potrebno isključiti radni stroj da ne bi došlo do neželjenih posljedica', upozoravaju iz PU međimurske, dodajući da je prije toga potrebno provjeriti njihovu ispravnost.