U POTRAZI ZA BAKROM

Devastirali spomenik iz Drugog svjetskog rata

07.10.2010 u 15:10

Bionic
Reading

U noći s ponedjeljka na utorak nepoznati su počinitelji u jestu Sapci kod Slavonsskog Broda devastirali spomenik iz Drugog svjetskog rata s kojeg su ukrali bakreno-mesingane ploče.

Građani su devastaciju spomenika, koji se nalazi ispred Osnovne škole „Vjekoslav Klaić“, primijetili u utorak popodne. Utvrđeno je da su kradljivci sa spomenika skinuli i odnijeli tri bakreno-mesingane ploče, dimenzije 100 puta 50 cm.

Krađe bakra, koji se potom prodaje stanicama za otkup sekundarnih sirovin,a sve su češće. Lopovi ne prezaju ni od čega, pa su tako zabilježeni i slučajevi kada su na željeznici krali bakrenu užad koja služi za uzemljenje, a nedavno su počeli pljačkati i grobnice s kojih skidaju ručke od mesinga.

Policija je u dogovoru s državnim odvjetništvom protiv nepoznatog počinitelja podnijela kaznenu prijavu za kazneno djelo teške krađe, te nastavlja s kriminalističkim istraživanjem radi pronalaska počinitelja koji je devastirao spomenik. Inače, upravo je taj spomenik omiljeno stanište bijelih roda koje su na njemu svile svoje gnijezdo.