Crna kronika SITNE KRAĐE NA KVARNERU

Uhićen treći član provalničke skupine

Silne provale u kuće na Kvarneru i teške krađe počinili su ljetos četiri albanska državljana starosti od 27 do 31 godine, od kojih se dvojica nalaze u istražnom zatvoru u Puli, dok su dvojica još u bijegu, a uhićen je njihov vozač te sudionik u provalama

Radi se o 45-godišnjaku iz okolice Labina, nad kojim je, zbog počinjenja deset teških krađa ili teških krađa u pokušaju, provedena kriminalistička obrada u suradnji PU primorsko-goranske i istarske te se protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu podnosi posebno izvješće redovnim putem.

Da podsjetimo, u ranim jutarnjim satima u lipnju i srpnju ove godine tada nepoznati počinitelji izvršili su provale u obiteljske kuće i stanove na području Opatije, Rijeke, Kostrene i Hreljina. U objekte su ušli provalom ulaznih vrata, uskakanjem preko balkona, forsiranjem prozora i slično, a sve to u gluho doba noći dok su ukućani spavali u svojim kućama.

Pretraživši sve prostorije domogli su se kuna, eura, bankovnih kartica, podataka o PIN brojevima, mobilnih telefona, prijenosnih računala, nakita, ručnih satova, osobnih dokumenata, pa i ključeva osobnih automobila koji su bili parkirani u dvorištima ili garažama obiteljskih kuća.

U nekoliko slučajeva podigli su veće količine gotovine s bankomata korištenjem ukradenih kartica i podataka o PIN-u. U Opatiji su nakon provale ukrali Mercedes, u Kostreni Hondu Accord, a na Hreljinu Opel Merivu. Sva tri vozila su pronađena neoštećena.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još