ULOV U SINJU

Zagrebački poduzetnik pao s 9 kg 'trave'

09.02.2009 u 14:40

Bionic
Reading

Prometni policajci su u mjestu Brnaze pokraj Sinja u nedjelju oko 21 sat zaustavili teretnjak marke Mercedes i nakon provjere vozača posumnjali da se bavi preprodajom droge. Vozač Adem Cerić (54) iz Zagreba je iz BiH došao preko graničnog prijelaza Vinjani Donji

SPLIT - Adema Cerića su u kamionu s prikolicom zagrebačkih registarskih oznaka oko 21 sat zaustavili u Brnazama kod Sinja prometni policajci. Pristigao je iz smjera BiH, a granicu je prešao u Vinjanima Donjim.

Budući da je bio nervozan i sumnjivo se ponašao, prometni policajci su odlučili pozvati splitski Odjel za droge čiji su operativci stigli u Brnaze sa psom tragačem. Pas je nanjušio drogu, nakon čega je nalogom istražnog suca izvršen pretres.

Kako smo neslužbeno doznali, zaplijenjeno je devet kilograma sumnjive materije, a tek će detaljnijim laboratorijskim pretraga biti sa sigurnošću utvrđeno da li se u cjelosti radi o teškim drogama ili dio pošiljke otpada na smjese za povećanje mase droge.

Tvrtka EMO-AL-AA d.o.o. je u vlasništvu Alme Cerić (29) iz Zagreba, a Adem Cerić je član Uprave. Osnovna djelatnost im je obavljanje prijevozničkih usluga.

Kriminalistička obrada je još u tijeku, no čini se da USKOK neće preuzimati slučaj već će Adem Cerić biti prijavljen za posjedovanje s namjerom daljnje preprodajSumnjiči ga se da je iz BiH prokrijumčario 9 kilograma droge, od čega dijelom heroina.

U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj u ponedjeljak nisu željeli izlaziti s bilo kakvim informacijama vezano za uhićenje Cerića koji će biti zadržan na kriminalističkoj obradi do utorka kada će biti priveden istražnom sucu Županijskog suda u Splitu.