Crna kronika OBITELJSKI NASILNIK

Ljubomir Čučić pušten iz zatvora

Iz Zatvora u Sisku jutros oko devet sati pušten je bivši hrvatski diplomat Ljubomir Čučić nakon izdržane kazne zatvora u trajanju od godinu dana, na koju je bio osuđen zbog obiteljskog nasilja nad bivšom suprugom Francuskinjom Magali Boer

Po izlasku iz zatvora, Ljubomira Čučića dočekala je supruga Nataša, sisačka odvjetnica, a u prvoj izjavi za medije Čučić je rekao da je kaznu odslužio u cijelosti te da nije imao nijedan slobodan dan. U zatvoru je bio smješten u sobi s još šest zatvorenika, a vrijeme je provodio čitajući i pišući. Rekao je i da će se na sudu u Luksemburgu boriti za skrbništvo nad svojim kćerima Sarom i Larom, koje je sud u Francuskoj povjerio na skrb njihovoj majci Magali Boers.

Ljubomir Čučić, koji ima i francusko državljanstvo, više je puta uspijevao odgoditi odsluženje kazne, a kad se u studenome 2008. nije pojavio u zatvoru, za njim je bila raspisana tjeralica. Hrvatski MUP je lani u listopadu dobio od njemačke policije obavijest o uhićenju tog bivšeg hrvatskog diplomata. U ekstradicijskom pritvoru nalazio se od 6. listopada 2009, a Hrvatskoj je izručen 21. siječnja 2010. godine.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još