OPUSTOŠILI ŠEST GROBLJA

Dvojac s grobnica krao mesing

23.09.2010 u 13:53

Bionic
Reading

Mjesec i pol dana dva su mladića s novogradiškog područja haračila po grobljima u Novoj Gradiški i okolici. Točan broj grobnica koje je dvojac opljačkao još nije poznat, no svakim se danom zaprimaju novi odštetni zahtjevi vlasnika opljačkanih grobova

Od prvog kolovoza do 15. rujna 22-godišnjak i njegov četiri godine stariji kolega, opljačkali su čak šest mjesnih groblja u Zapolju, Lazama, Gunjavcima, Adžamovcima, Brđanima i Novoj Gradiški. Dvojac je s grobnica vješto skidao i krao skupocjene ručke od mesinga.

Ukradene ručke mladići su potom prodavali u stanicama za otkup sekundarnih sirovina u Požegi. Nakon što su kradljivci uhićeni ušlo se u trag i dijelu onoga što su pokrali s grobnica. U stanici za otkup sekundarnih sirovina pronađeno je 47 komada ručki od mesinga koje je dvojac ukrao te potom preprodao za sitniš. Još se ne zna točan broj grobnica koje su mladići u mjesec i pol dana opljačkali, no šteta je, prema prvim procjenama veća od 10 tisuća kuna.

Zasad je već zaprimljen nemali broj odštetnih zahtjeva vlasnika opljačkanih grobnica te se nastavlja daljnji rad policijskih službenika i utvrđivanje ukupne materijalne štete.
Protiv 22-godišnjaka i 26-godišnjaka policija podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.