OSTALI SE NAGODILI

Polančecu se sudi i za reflektore

22.09.2010 u 19:38

Bionic
Reading

Dok su se dvojica optuženih za postavljanje reflektora u selu Đelekovci nagodili s USKOK-om i dobili uvjetnu kaznu po godinu i pol dana, optuženom Damiru Polančecu se za taj slučaj ipak sudi

Poduzetnici Željko Dražić i Tomislav Andabak osuđeni su na uvjetnu kaznu od godinu i pol koja se neće provesti ako u sljedeće četiri godine ne počine kazneno djelo, a Polančecu slijedi suđenje za već treću aferu.

Datum početka suđenja odredit će raspravno vijeće suda kojem je spis upućen na pripremnom ročištu. Anto Nobilo, odvjetnik ovog bivšeg visokog državnog dužnosnika, rekao je da je nuđenje nagodbe prvooptuženom i drugooptuženom suprotno praksi.

'Problem je što se nagodba nudi dvojici koji su počinili teže kazneno djelo, a ne Polančecu koji je optužen za blaže kazneno djelo. Izgleda da je ovdje važniji Polančecov skalp nego anonimci te nisu primijenjeni kaznenopravni kriteriji', rekao je Nobilo.

S njime se nije složila Tamara Laptoš, zamjenica ravnatelja USKOK-a, koja je kazala da je teško reći tko je kome u ovom slučaju nudio konkretnu nagodbu: 'Okrivljenici se obično obraćaju Uredu te predlažu postizanje ovakvog sporazuma', rekla je Laptoš ne otkrivajući je li isto zatražio i Damir Polančec.

USKOK, naime, Polančeca tereti da je iskoristio autoritet potpredsjednika Vlade kako bi se postavila reflektorska rasvjeta na stadion NK Osvita u njegovu rodnom Đelekovcu, nedaleko od Koprivnice.