2,47 PROMILA

Pijani mopedist bez vozačke udario u drugog

22.09.2010 u 11:29

Bionic
Reading

Rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola u proteklome tjednu na području Policijske uprave primorsko-goranske 48-godišnjak je iz Triblja. Ukupno je na alkohol testirano 236 vozača, od kojih je 29 imalo koncentraciju alkohola u krvi iznad 0,5 promila, a sedam ih sudjelovalo u prometnim nesrećama

Tribljanin je 16. rujna u 16 sati i 40 minuta pod utjecajem alkohola od 2,47 promila upravljao mopedom marke Gillera glavnom crikveničkom ulicom. Dolaskom na raskrižje, udario je u moped marke Piaggio zaustavljen na raskrižju u namjeri skretanja ulijevo, kojim je upravljao 34-godišnjak iz Crikvenice. Nakon toga je pao mopedom na kolnik te je zadobio lakše tjelesne ozljede.

Utvrđeno je da je upravljao bez vozačke dozvole budući mu je ranije oduzeta zbog neodazivanja na izvanredni liječnički pregled, dok je mopedu isteklo važenje prometne dozvole.

Zbog počinjenja više prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 48-godišnjaka podnosi se optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu u Crikvenici.