SVAKI PO 2 GODINE ZATVORA

Za ubojstvo Josipa Klasnića kazna 10 godina

20.09.2010 u 17:24

Bionic
Reading

Zbog nanošenja teških ozljeda sa smrtnom posljedicom danas su nepravomoćno na dvije godine maloljetničkog zatvora osuđena petorica mladića koji su 2008. u vinkovačkom parku Lenijama pretukli svog 16-godišnjega školskoga kolegu Josipa Klasnića, dok je preostaloj šestorici napadača izrečena kaznena mjera boravka u odgojnoj ustanovi

Josip Klasnić pretučen je 23. listopada 2008. u parku Lenijama kod Poljoprivredne i šumarske škole, koju su pohađali i on i napadači. Od ozljeda je umro nakon tjedan dana. Policija je vrlo brzo nakon napada otkrila ukupno 11 sudionika tučnjave u dobi od 15 do 17 godina, koji su mjesec dana bili u pritvoru zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Nakon toga su pušteni da se brane sa slobode.

Sudac za mladež Općinskog suda u Vukovaru Davorin Smičić danas je nepravomoćne presude jedanaestorici mladića izrekao je bez nazočnosti javnosti, kao što se vodio i cijeli sudski postupak.

Presude su novinarima potvrdili odvjetnik Domagoj Rešetar i odvjetnica Jasminka Mandić. Ona je novinarima izjavila kako se nakon pravomoćnosti presude kaznena mjera boravka u odgojnoj ustanovi može izreći u trajanju od šest mjeseci do tri godine.

Izricanju presude nazočili su roditelji Ivana Klasnića, Stjepan i Jelena Klasnić, te brat Blaženko. Oni nisu željeli novinarima dati izjavu niti komentirati presudu.