SUMNJAJU NA UBOJSTVO

Roditelji Britt Lapthorne u Dubrovniku traže istinu

17.09.2010 u 15:29

Bionic
Reading

Povodom druge obljetnice smrti Britt Lapthorne u Dubrovnik su stigli njezini roditelji Dale i Elke Lapthorne koji još uvijek uporno nastoje saznati istinu o tome što se dogodilo njihovoj kćeri

Podsjetimo, slučaj Lapthorne prije dvije godine uvelike je uzdrmao Dubrovnik. Mlada Australka nestala je 18. rujna 2008, po navodima svjedoka, svaki trag joj se izgubio nakon izlaska iz jednog dubrovačkog noćnog

kluba.

Potraga za nestalom na početku je bila spora i traljava. Dubrovačka policija propustila je odmah ispitati svjedoke, odnosno skupinu backpeckera koji su se tih dana družili s Britt. Potraga se pokrenula tek kada je u Dubrovnik došao Brittin brat Darren za kojim su pristigli i brojni australski novinari koji su se zainteresirali za slučaj.

Tijelo Britt Lapthorne pronađeno je u uvali Danče gotovo mjesec dana nakon njezinog nestanka. Tijelo je bilo u raspadajućem stanju pa je tek DNK analizom utvrđeno da je riječ o mladoj Australki. Zbog lošeg stanja tijela, obdukcijom se nije mogao utvrditi točan uzrok smrti.

Zbog nespretne komunikacije dubrovačke policije s novinarima i niza propusta tijekom i nakon potrage, pojedini australski mediji zbog svega su tumačili kako policija zasigurno nešto skriva, a tom mišljenju su se priklonili i roditelji nesretne Australke.

Zbog svega je došlo do smjena na vrhu dubrovačke policije. Što se dogodilo s Britt Lapthorne, ostaje zagonetka. Je li riječ o ubojstvu ili tek nesretnom slučaju, najviše zanima njezine roditelje koji su nakon prošlogodišnjeg posjeta i ovaj rujan došli u Dubrovnik na privatnu komemoraciju. Žive u nadi da će pronaći odgovore te da se slučaj neće baciti u ladicu i zaborav.

'Strašno je tako biti ovdje. Nedostaje nam naša kćer, koliko? Teško nam je i reći', kaže Elke Lapthorn koja kao i njezin suprug još uvijek sumnja da je njihova kćer ubijena.

'Dubrovnik je vjerojatno sigurniji od većine gradova u svijetu. Ali, tako je to u životu, neke se stvari jednostavno dogode', istaknuo je Dale Lapthorne.

Iz dubrovačke policije kažu kako slučaj Lapthorne nije završen slučaj te da se i dalje poduzimaju mnoge aktivnosti, mjere i radnje kako bi se otkrila istina o njezinoj smrti. Ipak, ističu da nema novih informacija u istrazi koje bi bile od interesa za javnost, no da o svim poduzetim aktivnostima redovito putem časnika za vezu obavještavaju i roditelje.

Lapthorni će, kažu, i dalje ustrajati na odgovoru na pitanje kako je njihova kćer izgubila život. U Dubrovnik će doći i iduće godine.