Crna kronika MATANIĆ RAZOČARAN

'Uskok me izigrao!'

Na suđenju za ubojstvo novinara i suvlasnika tjednika Nacional Ive Pukanića danas su provedeni posljednji dokazi pa će idućeg tjedna optuženici početi iznositi svoje obrane

Svoju obranu na početku suđenja je od šestorice optuženih iznio samo Robert Matanić, utvrdivši da nije kriv za nedjela koja mu se stavljaju na teret te da ga je USKOK izigrao, nudeći mu za lažni iskaz status zaštićenog svjedoka.

Od ponedjeljka bi svoje obrane trebali početi iznositi ostali optuženici koje se tereti da su se udružili u međunarodnu zločinačku organizaciju kako bi ubili Pukanića iz koristoljublja i tako ga spriječili da piše o organiziranom kriminalu.

Sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Ivana Kršul danas je prihvatila i provela dokazne prijedloge USKOK-a da se pročitaju pisma Roberta Matanića i članici iz nacionala iz 2001. i 2002. Djelomično je prihvatila i USKOK-ov prijedlog da se izvrši uvid u dokumentaciju o istrazi iz Nizozemske tijekom koje su navodni financijer i naručitelj ubojstva Sreten Jocić i šestooptuženi Slobodan Đurović tajno praćeni.

Sud je odbio dokazne prijedloge Đurovićeve obrane, među kojima, i prijedlog da se za krunskog svjedoka Tomislava Marjanovića napravi simulacija kretanja i boravka kako bi se provjerio njegov iskaz.

Sutkinja je odbila prijedlog da se zbog novih okolnosti rasprava odgodi za 27. rujna, rekavši kako je obrana za pripremu imala na raspolaganju cijelo ljeto i kako nema puno novih okolnosti.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još