ZBOG DILANJA DROGE

'Parangalovcima' sveukupno 89 godina zatvora

16.09.2010 u 18:20

Bionic
Reading

Na ukupno oko 89 godina zatvorske kazne danas je na splitskom Županijskom sudu nepravomoćno osuđena 14-člana skupina preprodavača droge iz splitske četvrti Brda, koju je vodio Goran Svalina, a uhićeni su u policijskoj akciji "Parangal"

Prvooptuženi Goran Svalina nepravomoćno je osuđen na 15 godina zatvora, na 11 njegov brat Joško, a trećeoptuženi i četvrtooptuženi braća Ferdi i Mehdi Ahmeti na osam, odnosno devet godina.

Sudac Zoran Kežić je osim njih na zatvorsku kaznu osudio i ostale u skupini. Igor Dokić je osuđen na sedmogodišnju kaznu, koliko i Ibrahim Stollakay, Jurica Gabrić na sedam godina i tri mjeseca, a Haris Žunić i Denis Mirko Mandić na po šest godina. Neven Urlić osuđen je na četiri i pol godine, Dragan Boljat na tri godine i četiri mjeseca, Ante Kosor na tri i pol godine, a Joško Balić i Tonči Budić na po godinu i tri mjeseca.

Na visinu kazni emotivno je reagirala Nada Tufejdžić, majka braće Ahmeti, koja je izlazeći iz sudnice doviknula: "Ovo je sve zbog imena Ahmeti". Poslije je nastavila prosvjede pred sudnicom.

Skupina je uhićena u policijskoj akciji "Parangal" u rujnu 2008., kad je zaplijenjeno pet kilograma heroina, a optuženi su za ukupno 26 kilograma heroina. Preprodajom su, kako se procjenjuje, zaradili više od pet milijuna kuna.