MUĆKE

U vrećama za smeće pronašli 1.999 kutija cigareta

15.09.2010 u 14:39

Bionic
Reading

U automobilu 41-godišnjeg Vukovarca policija je jučer pronašla čak 1.999 kutija raznih vrsta cigareta. Cigarete, prokrijumčarene najvjerojatnije iz BiH, švercer je namjeravao rasprodati na hrvatskom crnom tržištu

U ruke policije pao je jučer popodne, kada su u Kolodvorskoj ulici u Slavonskom Brodu, pogranični policajci zaustavili njegov VW Passat županjskih registarskih oznaka. Prilikom rutinske kontrole, u prtljažniku automobila uočili su neobičan teret. Nekoliko velikih plastičnih crnih vreća, prepunih cigareta.

Zbog sumnje u kazneno djelo nedozvoljene trgovine, granični su policajci odmah uhitili vozača. Odmah nakon toga, temeljem naloga Županijskog suda, pretražili su i njegov automobil.

Pronašli su čak osam crnih PVC vreća u kojima se nalazilo ukupno 1.999 kutija raznih vrsta cigareta s nadzornim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske (za izvoz) i Republike Srbije. Za sada se ne zna kada je ni na koji način muškarac prokrijumčario gotovo 2.000 cigareta u Hrvatsku.

Nastavlja se daljnje kriminalističko istraživanje, a 41-godišnjem šverceru može biti određena novčana kazna ili kazna zatvora do godine dana.