DOBRA ŽETVA

Na Pasjaku pao s čak 17 kilograma trave!

15.09.2010 u 13:56

Bionic
Reading

U zajedničkoj akciji Carinarnice Rijeka i Policijske uprave primorsko-goranske jučer je na Graničnom prijelazu Pasjak u kombiju, kojim je upravljao Ded Marashi, 49-godišnji albanski državljanin s boravištem u Italiji, pronađeno gotovo 17 kilograma opojne droge marihuane

Droga je danas izložena u prostorijama Carinarnice u Rijeci, gdje je povodom zaplijene održana izvanredna konferencija za novinare na kojoj su prisustvovali predstavnici Carinarnice i PU primorsko-goranske.

'Djelatnici odjela za suzbijanje krijumčarenja mobilne ekipe Carinarnice Rijeka u provođenju specijalnih mjera nadzora na Pasjaku, jučer su u poslijepodnevnim satima prilikom izlaska iz RH, zaustavili kombi vozilo marke VW Transporter talijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao albanski državljanin. U podvozju je prilikom pregleda pronađen poseban spremnik ispunjen drogom marihuanom', rekao je Ivan Kraljić, pomoćnik pročelnika riječke Carinarnice.

Odmah po dojavi, u pretragu kombija uključili su se djelatnici Odjela kriminaliteta droga po nalogu Istražnog suca Županijskog suda u Rijeci.

'Cijeli kombi bio je prepravljen za krijumčarenje. U kabini vozača, u posebno izgrađenom prostoru, pronađena su 23 paketa droge, a u dvostrukom dnu, također posebno izgrađenom, pronađena je ostala količina droge i još dva paketa u putnoj torbi', objasnio je Tomislav Kristić, načelnik Odjela kriminaliteta droga. Dodao je da je podrijetlo droge iz Albanije te da je putovala ilegalnim putem, takozvanom balkanskom rutom - preko Crne Gore i Ravča do Pasjaka.

Kristić je naglasio da se radi o dobro uhodanom krijumčarenju. Pronađeno je 39 paketa droge od 400-500 grama, ukupna količina je 16 kilograma i 900 grama. Početna cijena po kilogramu na ilegalnom tržištu u Albaniji je od 100 do 200 eura, u Crnoj Gori oko 500 eura, na području Hrvatske oko 1.500 eura, na području primorsko-goranske županije 2.500 eura, a na području Italije, za čije tržište je bila i namijenjena, 3.000 eura.

'Imamo najskuplju drogu u regiji. Pronađena droga u kombiju vrijedi 42 tisuće eura. Na riječkim cestama gram marihuane prodaje se po 30-50 kuna, a kada bi se to pomnožilo, dobio bi se iznos od 500.000 kuna', zaključio je Kristić.

Uhićeni Ded Marashi bit će tijekom dana priveden u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci.